11.21.2012

128. Wednesday / nr. 3 - suflet z kaszy manny

suflet z kaszy manny z bananem, jagodami goji Sante i rodzynkami, kawa
baked semolina pudding with banana, goji berries and raisins, coffee

Pęd, pęd, ciągle w pędzie.  
 Kolejny dzień akcji, kolejna wariacja, tym razem wybitnie na ciepło, a wręcz gorąco. Serdecznie polecam.


/1 porcja/
- 4 łyżki kaszy manny
- 1 szklanka mleka 
- 1 jajko
- 1 łyżeczka stevii
- ziarenka z laski wanilii 
- rodzynki, banan i jagody goji

Kaszę ugotować w osłodzonym mleku z wanilią, po czym ostudzić. Piekarnik nagrzać do 180*C. Oddzielić żółtko od białka, a następnie żółto zmiksować z kaszą manną i dodać bakalie. Białko ubić ze szczyptą soli, a następnie delikatnie zmieszać z masą. PRzelać ją do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć plasterki banana. Zapiekać 15 minut, zjadać najlepiej ciepłe.
 Inspiracja


63 komentarze:

  1. świetny ten suflet , pyszny pomysł ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam suflet z manny;) jest taki delikatny. pycha;D

    OdpowiedzUsuń
  3. patrząc za okno to im cieplejsze śniadanie, tym lepiej^^

    OdpowiedzUsuń
  4. Zapiekana jest pyszna a daaawnonie robiłam. Nie mam czasu rano:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aż tak dużo to nie zabiera ;) Wkładam do piekarnika i mam dużo czasu dla siebie.

      Usuń
  5. mmmm takie cieplutkie milusie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. mm...smaczny początek dnia, zresztą jak zawsze u Ciebie;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł! Mogę wrzucić do piekarnika i zająć się domalowywaniem twarzy :)

    OdpowiedzUsuń
  8. bardzo smakowite to twoje śniadanie, faktycznie pogoda jest taka, że tylko takie gorące posiłki by się przydały:) porządna dawka energii!

    OdpowiedzUsuń
  9. suflet? czyż to nie piękne słowo? wygląda bardzo dostojnie i pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  10. Super pomysł! Koniecznie muszę znaleźć gdzieś w sklepie takie naczynie akurat na jedną porcję :)

    OdpowiedzUsuń
  11. nie jadłam jeszcze takiego sufletu:) wygląda super, bede o nim myśleć cały dzien!

    OdpowiedzUsuń
  12. Co wpis, to lepszy pomysł!
    Niech ktoś ruszy moją mannę z szafki!:D

    OdpowiedzUsuń
  13. takie gorące śniadanie jest teraz idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Cudny suflet :) Zjadłabym taki :D

    OdpowiedzUsuń
  15. ozzy ♥ jaki żółciutki ten suflet. pycha ^^

    OdpowiedzUsuń
  16. takie suflety bardzo lubię, właśnie z bananem :)

    OdpowiedzUsuń
  17. gdybym miała do Ciebie bliżej, zamówiłabym u Ciebie abonament śniadaniowy ;-)

    OdpowiedzUsuń
  18. Przydałoby się dziś śniadanie na ciepło:)

    OdpowiedzUsuń
  19. Musze kiedyś tego spróbować, wygląda pysznie.:)

    OdpowiedzUsuń
  20. Oo tak, ten suflet jest pyszny, zwłaszcza z bananem, jadłam niedawno ale muszę znowu powtórzyć :D

    OdpowiedzUsuń
  21. super:) to lubię! trzeba mi odmiany z tymi owsiankami....

    OdpowiedzUsuń
  22. Hmm... mimo, że nigdy nie pałałam miłością do kaszy manny to danie wydaje się być bardzo interesujące! Dołączam do listy "do wypróbowania":)

    OdpowiedzUsuń
  23. Odpowiedzi
    1. Kasza manna - węglowodany, banan też, do tego witaminy. Jagody goji są bardzo zdrowe, a jajka też sprzyjają diecie (źródło białka), jeśli się z nimi nie przesadza. Jak najbardziej nada się na pełnowartościowe śniadanie :)

      Usuń
  24. nigdy nie jadlam takiego sufletu, wyglada oblednie!

    OdpowiedzUsuń
  25. dziękuję :) to w takim razie robię :)

    OdpowiedzUsuń
  26. takim sufletem można się zajadać :)

    OdpowiedzUsuń
  27. Jestem po dłutowaniu ósemki - przez kilka dni żywię się papkami i chyba się trochę cieszę :D

    OdpowiedzUsuń
  28. Świetny ten suflet :-)
    Skąd Ja znam życie w pędzie...

    OdpowiedzUsuń
  29. Nigdy nie jadłam sufletu, muszę spróbować. :)

    OdpowiedzUsuń
  30. ta piosenka to taki mały potworek, ale kojarzy mi się z dzieciństwem. :)

    OdpowiedzUsuń
  31. nigdy nie zapiekałam manny, muszę koniecznie spróbować! wygląda wyśmienicie :)

    OdpowiedzUsuń
  32. Fajny pomysł, do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  33. Ciepłe śniadanie w chłodny poranek to jest to! :)

    OdpowiedzUsuń
  34. I czemu, czemu ja nigdy nie mam czasu na śniadanie? :/ Moje smaki, wszamałabym calutki! :)

    OdpowiedzUsuń
  35. cudowne!
    jak nic muszę spróbować!;)

    OdpowiedzUsuń
  36. Szalejecie z Magdą, ale bardzo apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  37. nie powiem: zaszalałaś! :) Musiało byc dobree:)

    OdpowiedzUsuń
  38. ja też ostatnio jadłam kaszę zapiekaną ale aż tak ładnie nie wyglądała:P

    OdpowiedzUsuń
  39. chcialabym miec czas na takie pyszne śniadanka:)

    OdpowiedzUsuń
  40. dziękuję :) kaszę mannę mam, więc chyba spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  41. Dobrze, że mam zapas kaszy, będę smakować! :)) Pozdrawiam i obserwuję! :)

    OdpowiedzUsuń
  42. pyyychaa! lubię takie smakocie :D

    OdpowiedzUsuń
  43. ależ ten suflet musi być pyszny, kolejna świetna inspiracja, jak Ty to robisz? :)))

    OdpowiedzUsuń
  44. Suflet z mojej ukochanej kaszki manny. Bomba!!

    OdpowiedzUsuń
  45. Zaintrygowałaś mnie tym sufletem :-D

    OdpowiedzUsuń
  46. łoo...nie sądziłam, że z kaszy mannej można zrobić suflet :))

    OdpowiedzUsuń
  47. Nigdy czegoś takiego nie jadłam, a uwielbiam kaszę mannę. W weekend będę robić! Dzięki za inspirację ;)))

    OdpowiedzUsuń

Co sądzisz o wpisie?
Jeżeli nie posiadasz konta Google, nie bądź anonimowy - podpisz się swoim nickiem lub imieniem.
Dziękuję za każdą pozostawioną opinię.