ryż na mleku z duszonymi jabłkami i wanilią, kawa
creamy rice pudding with stewed apples and vanilla, coffee
creamy rice pudding with stewed apples and vanilla, coffee
Nie mogę uwierzyć, że kiedyś jadłam te gotowce. "Ryż na mleku", taa...
Już półmetek, już półmetek... Byle do piątku.
Life is simple, life is sweet
The perspective from down on your knees will kill...
You from with in
Glory and blame
It's all the same
My game
Is your defeat
Don't pray for me
I don't need your sympathy
I don't want your god protecting me
Don't pray for me
I don't want your empathy
I don't need your savior saving me
Don't pray for me...
/1 porcja/
- 70g ryżu białego
- ok. 1 i 1/4 szklanki wody
3/4 szklanki mleka
- 1 łyżeczka stewii
- ziarenka z laski wanilii
Ryż gotujemy na wodzie ok 15 minut. Kiedy wchłonie większość wody, dodajemy stewię, ziarenka z laski wanilii i mleko, gotujemy do uzyskania pożądanej konsystencji - u mnie zajęło to jakieś 5 minut.
ryż na mleku to smak dzieciństwa! babcia robiła mi taki co sobotę z truskawkami <3 mniam
OdpowiedzUsuńIdealna konsystencja! <3
OdpowiedzUsuńoj takim śniadankiem to ja bym nie pogardziła;)
OdpowiedzUsuńryż na mleku domowy a instant to niebo a ziemia ! śniegu nie ma, ale masz śnieżnie białe śniadanko :)
OdpowiedzUsuńTak, zastępuje mi brak śniegu za oknem ;)
UsuńUwielbiam taki ryż z owocami. Ja robię na waniliowym mleku, mniam. ^^
OdpowiedzUsuńNo taka micha daje kopa energii i przede wszystkim jest bardzo smaczna, fakt sklepowe ryże są strasznie słodkie, ja lubię słodycze, ale w tych gotowcach są jakieś dziwne proporcje i wszystko smakuje tak przesłodzone... Już prawie wolne!
OdpowiedzUsuńsmak dzieciństwa bez dwóch zdań!:)
OdpowiedzUsuńmoje smaki dzieciństwa!
OdpowiedzUsuńuwielbiam! ;)
No i koniec! Tym zdjęciem mnie po prostu oczarowałaś...teraz ryż nie ma już ze mną szans - muszę go koniecznie zrobić!
OdpowiedzUsuńAle urocza miseczka, pyszne śniadanko!
OdpowiedzUsuńkiedy spróbuje się domowej wersji takiego gotowca, już nigdy nie wróci się do wszelkich instantów. zwłaszcza, jeżeli jest to taki pyszny ryż! (;
OdpowiedzUsuńA ja muszę chyba spróbować tego ryżu na mleku. Apetycznie wygląda :) a poza tym zawsze masz takie piękne miseczki, kubeczki, wszystkie naczynka! :D
OdpowiedzUsuńO, dziękuję :) To bardzo miłe.
UsuńTeż kiedyś znałam tylko te kupne :D
OdpowiedzUsuńJak dobrze, że odkryłam w końcu smak takiego domowego ryżu <3
Niezastąpiony! Waniliowy najlepszy i jabłka - idealny dodatek :))
podałabyś przepis? Ostatnio chciałam zrobić,ale nie wiem jak się do tego zabrać :(
OdpowiedzUsuńProszę bardzo :)
UsuńNo wygląda pysznie, ale jakoś nie mogę się nigdy zabrać do ryżu na mleku. Nie wiem, czy to strach że nie wyjdzie, czy lenistwo w czystej postaci :D
OdpowiedzUsuńZabierz się, to naprawdę jest tego warte!
UsuńUwielbiam, ale do gotowców też mam słabość.. Niestety.. ;)
OdpowiedzUsuńProste i do tego przepyszne danie. Wypróbowałam i polecam!
OdpowiedzUsuńmogłabyś podać proporcje? wyszedł Ci tak bajecznie kremowy ;3
OdpowiedzUsuńJuż wszystko podane ;)
Usuńostatnio miałam podobny na obiad dodałam tylko zamiast jabłek-powidła śliwkowe ;)
OdpowiedzUsuńlubię i na szczęście tego typu gotowce nie wkradły się do mojej kuchni ;-)
OdpowiedzUsuńTeż kiedyś jadłam gotowce (belriso), nie mają porównania do domowych.. Twój wygląda pysznie, naprawdę kremowo :)
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanie. Masz racje te sklepowe nawet w połowie nie są tak dobre jak ten domowy
OdpowiedzUsuńnajlepsze śniadanie pod słońcem!
OdpowiedzUsuńbłaaagam o przepis, wygląda idealnie!
OdpowiedzUsuńProszę, już jest ;)
UsuńJa też kiedyś jadłam gotowe puddingi ryżowe czy ryż na mleku. Teraz wiem, że to błąd bo domowe są najlepsze. Idealnie przypominają lata dzieciństwa i wakacje u babci :)
OdpowiedzUsuńTeż kiedyś kupowałam te świństwa, teraz sobie nie wyobrażam... Pyszny, domowy, idealnie kremowy z takimi dodatkami *.*
OdpowiedzUsuńryż na mleku zawsze mile wspominam z dziecinstwa , moja babcia robi najlepiej na świecie ;*
OdpowiedzUsuńpyszne śniadanie ;D
Bardzo się cieszę :) Na kolację taki ryż na pewno świetnie się nada.
OdpowiedzUsuńSmaki dzieciństwa :D bardzo bardzo dobre ;>
OdpowiedzUsuńWygląda jak taka chmurka z jabłkami!! :)
OdpowiedzUsuńJaglankę robię z ok. 4 czubatych łyżek kaszy, jednej szklanki mleka i jednej szklanki wody.
OdpowiedzUsuńależ on pięknie wygląda!;) uwielbiam takie delikatne jedzonko
OdpowiedzUsuńRyż na mleku to mój plan na jutro :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taki kremowy ryż... i jeszcze z jabłkami! Mój ulubiony:)
OdpowiedzUsuńkojarzy mi się ze słońcem otoczonym chmurką ^^
OdpowiedzUsuńNo przyznam, że takich skojarzeń to ja nie miałam... :D
Usuńmmmniam wygląda genialnie!
OdpowiedzUsuńja też kiedyś sięgałam po takie gotowce, ale teraz wiem, że nie ma to jak własnej roboty ryż na mleku :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam...oj dawno! A to takie łatwe i pyszne. Prześliczna ta miseczka.
OdpowiedzUsuńI simply need to find out how to get a web site started.
OdpowiedzUsuńI would like to create a fan site to get a new band.
I realize which i must pay for the domain, but I'm confused about the best way to purchase & create a website. Help please? Thanks beforehand! (:. Thanks everyone! (:.
Feel free to surf to my homepage PBA
My page - PBA-Dental-RootCanal
Dziękujemy za dołączenie do nas! Super przepis! Już wkrótce będzie konkurs, w którym warunkiem wygrania jest uzbieranie największej liczby znaczków "ugotuję". Fajnie by było, gdybyś udzieliła nam informacji, jakie kulinarne nagrody najbardziej Cię interesują.
OdpowiedzUsuńZapraszamy zainteresowanych i pozdrawiamy!
uwielbiam ryż na mleku <3
OdpowiedzUsuńkiedyś nie lubiłam, teraz uwielbiam!
OdpowiedzUsuńHej!
OdpowiedzUsuńIle dodajesz na koniec mleka?Szklankę?
wygląda zachwycająco :)
Jest napisane w przepisie "3/4 szklanki", ale czasem jest to szklanka. Zależy, bo czasem leję tak na oko ;)
UsuńDzisiaj jadłam, tylko z mrożonymi truskawkami. Pycha!
OdpowiedzUsuń