nocna dyniowa owsianka z borówkami amerykańskimi
overnight pumpkin oatmeal with blueberries
Znów wyspana i chyba nawet zadowolona. Szykuje się miły dzień.
Wiele razy robiłam już w swoim życiu dyniową owsiankę. Na ciepło, na zimno. Ani razu nie wyszła mi tak dobra. Dalej nie szukam, ta wersja jest idealna.
/1 porcja/
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki dyniowego puree
- 1 łyżeczka syropu z agawy
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka mielonych migdałów
Płatki gotujemy na mleku do miękkości, następnie dodajemy resztę składników i mieszamy, trzymając na ogniu jeszcze kilka minut. Przelewamy owsiankę do miseczki, studzimy i chowamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej całą noc.
ale piękny kolorek :)
OdpowiedzUsuńdyniowa owsianka, nawet bym na to nie wpadła :P
OdpowiedzUsuńObłędna! :)
OdpowiedzUsuńTa miseczka mnie urzekłam po raz kolejny. :D
OdpowiedzUsuńNastępne zastosowanie dyni, które muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę kusząco, uwielbiam połączenie dynia i cynamon.
ma bardzo fajny kolor i w tej miseczce tak uroczo ^^
OdpowiedzUsuńŚlicznie wygląda, kolor faktycznie świetny i zachęcający :)
OdpowiedzUsuńma cudny kolor i konsystencję, idealna. :)
OdpowiedzUsuńWygląda cudnie :) muszę w tygodniu kupić dynię :)
OdpowiedzUsuńma cudowny kolor!
OdpowiedzUsuńkolor<3
OdpowiedzUsuńUwielbiam dynie, jednak do tej pory jadłam ją tylko jako zupa krem lub zwykłą marynowaną. A tu owsianka:) booosko;) U nas na szczypta soli nowa notka:)
OdpowiedzUsuńA ja marynowanej nie jadłam. Widzisz, robimy wymianę :)
UsuńU mnie też dziś owsianka z dynią, ale zbyt mi posmakowała...Może spróbuję Twojej wersji? :)
OdpowiedzUsuńmocno dyniowa! uwielbiam w wersji z korzenną przyprawa :)
OdpowiedzUsuńjak dla mnie też i wygląda idealnie, więc nie wątpię w twoje słowa :)
OdpowiedzUsuńDyniowe potrawy mają taki piękny kolor :) Nie wątpię, że ta owsianka była pyszna :) Mam dynię, więc biorę się za puree ;)
OdpowiedzUsuńa u ciebie już dynia! Szybko:)
OdpowiedzUsuńA jaki ładny kolor dzięki niej, mmm:)
Owsianka i dynia to raj na ziemi ;D
OdpowiedzUsuńjaka ładna!
OdpowiedzUsuńcudowny kolor ma ta owsianka :)
OdpowiedzUsuńOwsianka ma piękny kolor:) Warto czasami długo szukać aż się w końcu trafi na ideał:)
OdpowiedzUsuńMuszę sobie zafundować takie dyniowe śniadanko :)
OdpowiedzUsuńTo chyba Twoja ulubiona miseczka:) To całkiem nowy nabytek, zdaje się pokazywałeś, że ją kupiłaś całkiem niedawno^
OdpowiedzUsuńładny kolor wyszedł:)
OdpowiedzUsuńMoja dynia stoi na parapecie i czeka na swoją kolej. Mam 1000 pomysłów na jej wykorzystanie... choć nigdy jej nie jadłam ! Mam pytanie, jak długo puree może stać w lodówce? I co najbardziej z dynią polecasz?
OdpowiedzUsuńPuree może stać w lodówce 1-3 dni. Dłużej nie próbowałam go przechowywać.
UsuńCo z dynią?
Dyniowy serniczek
http://relishmeals.blogspot.de/2013/09/424-wednesday-powracam-z-dynia-chyba.html
Dyniowe gofry
http://relishmeals.blogspot.de/2013/09/421-sunday-najlepsze-jakie-jadam.html
Ta owsianka oraz placki, na które przepis też na pewno się w końcu u mnie pojawi. :)
Nie mogę się doczekac :)
UsuńA ile około dyni potrzeba, by uzyskac np. szklankę puree? Tak orientacyjnie, bo moja dynia waży 1,8 kg, i nie wiem, na ile jej wystarczy :)
Oj nie wiem, ja zwykle gotuję puree na 1-2 dni, na bieżąco uzupełniam. Wydaje mi się jednak, że jakieś 250g dyni.
Usuńale świetny głęboki kolorek! :)
OdpowiedzUsuńDyniowe wyroby są genialne, tak jak Twój <3
OdpowiedzUsuńAaaa Mansonki dwa...*się mi skojarzyło hihi*
OdpowiedzUsuńwygląda baardzo apetycznie :)) ale jakoś nie mogę się zmobilizować do kupna dyni ;)
OdpowiedzUsuńNaprawdę wygląda idealnie! Piękny kolor :)
OdpowiedzUsuńZachwycają mnie te dyniowe twory :D Niestety nie mam odwagi kupić dyni, bo nie wiem za bardzo jak się za nią zabrać... Cóż, mam nadzieję, że jednak spróbuję ;)
OdpowiedzUsuńBrzmi rzeczywiście idealnie :)
OdpowiedzUsuńmniam wygląda cudnie :D
OdpowiedzUsuńPiękny kolor ma ta owsianka. Z borówkami świetnie się komponuje wizualnie ;)
OdpowiedzUsuńCo jak co, ale kolor to ma cudny;)
OdpowiedzUsuńDyniowa owsianka jest pyszna, również chętnie ją jem.
OdpowiedzUsuńOj, chyba muszę zbierać słoiczki na dyniowe puree, aby sobie na cały rok takie smakołyki zapewnić :-)
OdpowiedzUsuńCoś czuję, że w tym roku wykorzystam dynię w stu procentach!
OdpowiedzUsuńIdę jutro po dynię! :D Wygląda świetnie, ten kolorek i coś czuję, że była przepyszna..;)
OdpowiedzUsuńkolor jest mistrzowski :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuńpiękny kolor, przyciąga oko, taką miseczkę to i ja bym z chęcią zjadła
OdpowiedzUsuń