10.10.2012

89. Wednesday / otręby SANTE i kaszka

 
kasza manna z suszoną śliwką, rodzynkami, dżemem truskawkowym i otrębami żurawinowymi, kawa z mlekiem 
semolina with prune, raisins, strawberry jam and cranberry brans, coffee with milk

Nie ma to jak poranne balansowanie między meblami... Uroki lakierowania salonu. ;)

Dziś pozytywny aspekt firmy Sante - granulowane otręby. Muszę przyznać, że są bardzo smaczne. Po raz pierwszy spróbowałam ich kilka lat temu, tak właściwie były one pierwszymi otrębami, jakie kiedykolwiek jadłam. Można powiedzieć, że wiążę z firmą Sante początki mojego zdrowego odżywiania. Otręby granulowane idealnie sprawdzają się w połączeniu z wszelkimi jogurtami, serkami, a także kaszkami czy owsianką. Są dostępne w trzech wersjach smakowych: suszonej śliwki, jabłka i żurawiny, warto też zaznaczyć, że w żadnej z nich nie są przesłodzone. Warto dodać, że zawierają one dużą ilość błonnika, który odgrywa istotną rolę w codziennej diecie, zapewniając uczucie sytości i prawidłową przemianę materii. Uważam, że jeśli ktoś nie lubi wkomponowywać w codzienną dietę zwykłych, "suchych" otrębów, te będą idealnym kompromisem. Reszta dnia:

Mam też do Was pytanie: wolicie zdjęcia stylizowane na naturalne światło, czy takie, w ciepłych odcieniach? W zimie czy już nawet teraz ciężko o jasną scenerię. Sama nie wiem, które wybierać, więc chciałam zasięgnąć Waszej rady.

Miłego dnia! Delektujmy się muzyką.




1/4 opakowania suszonych fig, gruszka
spaghetti z krewetkami, wędzonym łososiem, mieszanką chińską i czosnkiem w lekko maślanym sosie

kakao na mleku z dodatkiem marcepanowego cappuccino


pieczony camembert z brokułami, sosem czosnkowym i resztą łososia (na osobnym talerzyku)

64 komentarze:

  1. śniadanie ciekawe, jeszcze nie próbowałam tych otrębów, bo zawsze mi się wydawało, że nie są zbyt smaczne:) ale czas się przekonać:)
    Twoje zdjęcia są bardzo ładne, apetyczne i bardzo mi się podobają te robione na białym obrusie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Naprawdę warto się przekonać :)
      Dziękuję! Obecnie mam remont w salonie, więc biały obrus odszedł chwilowo w odstawkę ;)

      Usuń
  2. Co do zdjęć - to zależy od tego co przedstawia zdjęcie i jaki jest jego zamysł. Niektóre bardziej pasują w ciepłych barwach, inne w zimnych.

    Te otręby były moimi pierwszymi! Ja także zaczynałam swoją przygodę z firmą Sante i mam do niej jakiś taki sentyment chyba, a granulowane otręby również polecam tym, którzy się do otrębów przekonać nie potrafią.

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowite śniadanie. :) Uważam tak jak Karmel.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak zwykle pysznie :) Ja osobiscie wolę naturalne światło, ale nie oszukujmy się - o tej porze roku rano troche o nie trudno...

    OdpowiedzUsuń
  5. ja jestem za naturalnym;) a kaszkę zabieram:P

    OdpowiedzUsuń
  6. Tak te otręby są świetne, choć ja wolę zwykłe. A co do zdjęć ja lubię tylko te w zimnym świetle i znowu zacznie się problem przez tę porę roku:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wolę naturalne światło ale wiadomo, że teraz, "jak się nie ma co się lubi..."

    OdpowiedzUsuń
  8. Często kupuje otręby granulowane Sante z suszoną śliwką bo te lubię najbardziej:) A co do zdjęc, sama mam problem i jeszcze ostatnio łapie światło dzienne jak tylko mogę... ale Twoje zdjęcia wydają mi się apetyczne robione tak czy siak:)

    OdpowiedzUsuń
  9. JA również najbardziej lubię naturalne światło, ale zimną to raczej zabieg niemożliwy ;P Co do kolorystyki, w sumie uważam, że każde ma swój urok, takie zimne - wyglądają jak studyjne, zaś w ciepłych barwach mają charakter i specyficzny charakter :)

    OdpowiedzUsuń
  10. jestem za naturalnym, ale i tak podobają mi się wszystkie Twoje zdjęcia^^
    muszę spróbować tych od Sante, bo na razie zatrzymałam się na smakowych od Kupca, też bardzo smaczne;)

    OdpowiedzUsuń
  11. na takie śniadanie to ja zawsze chętna

    OdpowiedzUsuń
  12. Pyszne śniadanie :D

    Mi sie podobają zarówno takie zdjęcia, jak i te w chłodnych, jasnych kolorach. To tez zależy od potrawy. Do takich aromatycznych, jesiennych pasują takie ciepłe ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Fajny wariant manny :) ja na razie probowalam tylko sliwkowych otrab i sa calkiem smaczne, reszta czeka w kolejce ;)
    Jesli chodzi o zdjecia to uwazam, ze kazde maja swoj urok :) osobiscie jednak preferuje te jasne, ale pewnie juz niedlugo bede sie musiala przekonac do cieplych ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Ty robisz tak ładne zdjęcia, że w każdych warunkach dasz sobie radę, nawet tych zimowych :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Znowu widzę mannę, wiec pierwszy krok: zakupiłam. Teraz tylko kiedyś ją przyrządzić jako smak z dzieciństwa :D
    Zdjęcia masz tak cudowne, że możesz dodawać robione w każdym świetle :D!:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Jadłam kiedyś otręby jagodowe granuloweane i były pyszne ;D

    OdpowiedzUsuń
  17. Muszę spróbować tych otrębów - próbowałam kiedyś innych i niespecjalnie mi smakowały, ale może takie granulowane, w dodatku sprawdzone, przypadną mi do gustu :)

    Co do zdjęć - rób tak, jak jest Ci wygodnie, i tak zawsze wyglądają ładnie i smakowicie.

    OdpowiedzUsuń
  18. Jadłam kiedyś śliwkowe i jabłkowe były bardzo smaczne:)
    Śliczna miseczka, a Twoje zdjęcia wszystkie są super!!

    OdpowiedzUsuń
  19. Ja chyb nigdy nie jadłam. Coś mi się zdaje, że ze względu na skład- nie pamiętam konkretnie, więc nie chcę skłamać,bo nie wiem nawet czy to u tej firmy znalazłam coś konkretnego co mnie odstraszyło :) że ich nie kupiłam. Ale ochotę zawsze miałam i widzę, że fajnie wyglądają, więc poszukam chyba w sklepie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Skład tych jest całkiem niezły, jak na słodkie dodatki śniadaniowe :)

      Usuń
  20. Ten klimat pasuje akurat do tej potrawy, lekko jesienne zdjęcie jest AKURAT przyciemnione i takie... aż czuć smakowity aromat :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Pyszne wydanie manny, co do zdjęć to nie ma jednej reguły, piękne mogą być zarówno te naturalne, jak i te w ciepłych odcieniach :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Otręby żurawinowe? Toż to musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  23. Otręb z Sante nie jadłam, ale bardzo lubię musli Sante, pychota :-)

    OdpowiedzUsuń
  24. I ja to traktuje jako przekąski. A jak ma się problemy z żołądkiem to takie sucharki jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Uwielbiam kaszkę manną, mogłabym jeść codziennie - czuję się jak dziecko z taką smaczną miseczką :)

    OdpowiedzUsuń
  26. Bardzo pysznie wygląda, Ty zawsze robisz smska na coś dobrego.

    OdpowiedzUsuń
  27. Kaszka manna o poranku to jest zawsze dobre rozpoczęcie dnia ;)

    OdpowiedzUsuń
  28. otręby, nigdy takich nie jadłam, może czas spróbowac ;) takie chrupki i zdrowy dodatek idealny do śniadanka ;)

    OdpowiedzUsuń
  29. fajowe śniadanko ;)
    a co do zdjęć.. ja chyba wolę te naturalne światło.. chociaż to może też zależy od zwartości talerzyka lub miseczki ;)

    OdpowiedzUsuń
  30. te otręby jadam już od dawna i bardzo mi smakują, a w takim połączeniu to już w ogóle muszą być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  31. otręby wyglądają smakowicie :) lubię takie miseczki :) a co do zdjęc, to lubie i naturalne, dzienne światło, ale i ciepłe odcienie są fajne... może raz tak, a raz tak..? :)

    OdpowiedzUsuń
  32. Próbowałam już żurawinowych, zostały mi jeszcze jabłkowe do wypróbowania :-)
    Mi tam obojętne w jakich kolorach będą zdjęcia. Wszystkie mi się podobają niezależnie od kolorów :-D

    OdpowiedzUsuń
  33. granulowane otręby to zło! :D video niestety mi nie działa, ale "paranoid" to płyta mojego dzieciństwa.

    OdpowiedzUsuń
  34. Zaszalałaś z tymi otrębami:) Jak zwykle pysznie u Ciebie:)

    OdpowiedzUsuń
  35. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  36. przepyszne dodatki! uwielbiam manną na rozgrzanie w jesienny poranek :)

    OdpowiedzUsuń
  37. i jest manna .. :) wiem, ze się powtórzę, ale uwielbiam poranki z nią! smak dzieciństwa, zdecydowanie :)

    a co do zdjec - sama mam ten problem. osobiście bardziej podobają mi się te jasne zdjęcia, ale teraz, o tej porze roku trudno o takie :)
    ale z drugiej strony te o 'ciepłych' kolorach tez maja swój urok, są takie .. hm, przytulne? jesienne? :))

    OdpowiedzUsuń
  38. bardzo lubię granulowane otręby
    ps serwujesz tak smaczne rzeczy, że dla mnie nawet rodzaj światła schodzi na drugi plan ;)

    OdpowiedzUsuń
  39. śniadanie jak zawsze świetne! Do tego muzyczka idealna dla moich uszu:)))

    OdpowiedzUsuń
  40. ach, nie dośc, że manna, to jeszcze moja ulubiona piosenka z Paranoid! :D

    OdpowiedzUsuń
  41. Jakie Ty masz śliczne miseczki :)

    OdpowiedzUsuń
  42. będzie dizsiaj wpis w ramach "what I ate Wednesday"? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, niedługo dodam :) Dziękuję za przypomnienie, kompletnie wyleciało mi to z głowy.

      Usuń
  43. Moje pierwsze otręby to były właśnie granulowane śliwkowe firmy Sante:)A światło? Jeśli trudno Ci się zdecydować to możesz robić raz w jednym a raz w drugim świetle:)

    OdpowiedzUsuń
  44. A ja zamiast patrzec na sniadanie zachwycam sie obiadem :-) pyszne, jutro na pewno i u mnie pojawi sie makaron

    OdpowiedzUsuń
  45. fajny jadłospis , ale śniadanko najlepsze <3

    OdpowiedzUsuń
  46. Oooo, camembert z brokułami <3

    OdpowiedzUsuń
  47. Ale miałaś pyszną środę :)

    OdpowiedzUsuń
  48. pysznie! no i uwielbiam ten kawałek, nawet umiem go zagrać :D

    OdpowiedzUsuń
  49. podziwiam za pomysłowość co do śniadań. ja w pośpiechu przed pracą mam tylko czas na kromkę chleba z byle czym :)

    OdpowiedzUsuń

Co sądzisz o wpisie?
Jeżeli nie posiadasz konta Google, nie bądź anonimowy - podpisz się swoim nickiem lub imieniem.
Dziękuję za każdą pozostawioną opinię.